Stichting 40Mijl

De Stichting 40 Mijl organiseert meerdere sportevenementen in en rond het Nationaal Park Lauwersmeer. Hardlopen, wandelen en zwemmen en maken de stichting divers en dynamisch.

De evenementen

    • 40Mijl Midzomernachtwandeling. Een unieke wandeltocht door het Dark Sky Park in de (bijna) kortste nacht van het jaar. Over de dijken van het Reitdiep, langs het Lauwersmeer en over de zeedijk met uitzicht op Schiermonnikoog. Een buitengewone tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: het Lauwersmeer.
    • Lauwersmeermars. Een bijzonder mooie route van 45 kilometer om het Lauwersmeer. Hierbij wandelen de deelnemers door en langs het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer. Bij de Lauwersmeermars gaat het om de afstand, het wandelen, de wind, de wolken, de weidsheid en flora & fauna, met het Lauwersmeergebied als gastheer. Houdt u van rust, uw hoofd leegmaken tijdens het wandelen, verdwijnen in het landschap en een gevoel van vrijheid, dan zit u goed bij de Lauwersmeermars!
    • Lauwersmeer Kennedymars. Een 80 kilometer ronde om het Lauwersmeer.  De Lauwersmeer Kennedymars start en finisht in Lauwersoog. De laatste 35 kilometer loopt u dezelfde route en gelijktijdig met de wandelaars van de 45km Lauwersmeermars. De Kennedymars gaat vanaf Lauwersoog eerst richting Garnwerd om daarna via Zoutkamp weer aan te sluiten bij de Lauwersmeermars.

    • Swimrun. Zoals de naam al zegt is een swimrun een combinatie van zwemmen en rennen die de hele race door met elkaar afgewisseld worden. Een loodzware tocht, waarbij je als duo in open water zwemt en door velden, bossen en over dijken rent. Het zwaarste van de race is dat je de hele run dezelfde outfit aan hebt: je rent in je wetsuit en je zwemt met je hardloopschoenen aan. www.swimrunsport.nl

    • Lauwersmeer Marathon. Vanaf 2019 de eerste Lauwersmeer marathon rondom het Lauwersmeer, in diverse afstanden. Met als start en finish plaats Lauwersoog wordt een ronde door Groningen en Friesland om het Nationaal Park Lauwersmeer gelopen. Weidse blikken, bospaden, authentieke dorpen, de zeedijk met uitzicht over het UNESCO werelderfgoed Waddenzee gebied en uitzicht naar het Waddeneiland Schiermonnikoog en de visserijhaven zijn hoogtepunten van de route. 

Meer informatie is te vinden op de betreffende websites of op de stichting website, www.40mijl.nl.

Duurzaamheid

De hele organisatie werkt vanaf 2019 klimaatneutraal!

De stichting zet hiermee een trend in om sportieve evenementen CO2 neutraal te organiseren.

 

Op de organisatie van evenementen is een CO2 voetprint berekening toegepast. Hiermee is de CO2 uitstoot van de bestuurlijke functies, de voorbereiding en de feitelijke uitvoer van evenementen in kaart gebracht. Dit omvat de keten van bestuur en vrijwilligers alsmede de inkoop van materialen en diensten. Niet alleen probeert de stichting zo efficiënt mogelijk te werken om uitstoot te reduceren, maar de gegenereerde uitstoot wordt gecompenseerd door onze partner in klimaatcompensatie door bomen te planten in de bossen van Bolivia en Nederland.

Deelnemers reizen van en naar de evenementlocatie en afhankelijk van het aantal deelnemers worden drukwerk, faciliteiten en catering ingekocht. Bij inschrijving kunnen de deelnemers aangeven of zij via de organisatie gecompenseerd willen worden. Per deelnemer wordt dan een afdracht gedaan aan onze partner in klimaatcompensatie.

Meer informatie...

Meer over de stichting, het bestuur en onze Missie en Visie is terug te vinden op onze website www.40mijl.nl.